hirdetés
2023. Február 08, Szerda
Aranka napja

Síbarátok: már havasak a közeli pályák! 2017-11-15 16:07:00 | Címkék: sícentrum, sípálya, síelés, hóesés, , havazás, nagyvilág

Snowboardosok, síelők készüljetek! Már a közeli roglai, maribori és krvaveci pálya munkatársai is eléggé „el vannak havazva”.

Bár a kisvárosunkhoz közel eső, méltán közkedvelt szlovén sícentrumok többsége hivatalosan csak december elején nyitja meg pályáit, a napokban az idei szezonra nézve biztató képeket osztottak meg oldalaikon. A hét elején ugyanis jelentős mennyiségű hó esett a központokban. Így például a sokak által kedvelt roglai, maribori vagy krvaveci pálya munkatársai is eléggé „el vannak havazva”. A térségben kb. 25-30 cm hó hullott pár nap alatt. Persze, a hegyekben emiatt egyáltalán nem bánkódnak a dolgozók!

Roglán komoly a helyzet - olvashatjuk a síközpont facebook oldalán
Roglán komoly a helyzet - olvashatjuk a síközpont facebook oldalán - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Igaz, a legtöbb pálya megnyitása a karbantartási munkálatok miatt még várat magára, azonban két síterepen már lehetett síelni a hétévén: Bohinj és Bovec-Kanin már fogadta első vendégeit. A lelkes sportolók kedvét csak a viharos szél tudta elvenni az első csúszásoktól.

Kaninban a még pihenő liftállomást belül is hó borítja
Kaninban a még pihenő liftállomást belül is hó borítja - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Meglepő módon, már 300 méteres magasságban is havas tájba botlik a síelni vágyó sportoló. Ez november közepén azért eléggé meglepő, ha az elmúlt évek tapasztalatait nézzük. A hazánktól távolabb eső térségekben is jól kezdődik a szezon. A havazás az egész balkáni térség hegyvidékeit elérte: Horvátországban 20-25 cm, míg Boszniában közel 30 cm hó hullott. Az osztrák pályáknak sem kell féltékenykedniük, ott ugyanis 70 centiméternyit kaptak a sízők leghőbb vágyából - még a völgyekben is.

Reménykedjünk, hogy az idei szezon tartogat még kiadós havazásokat a téli sportok szerelmeseinek!

Krvavecen is lassan munkábaállhatnak a ratrakok
Krvavecen is lassan munkábaállhatnak a ratrakok - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Rakitnai pályán a hütte asztalait abrosz helyett a hó teríti be - a vendégek érkezéséig
Rakitnai pályán a hütte asztalait abrosz helyett a hó teríti be - a vendégek érkezéséig - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra