Szurkol a világ: indul a foci VB!

Ma kezdődik a 21. labdarúgó-világbajnokság: egy hónap őrület, baráti szurkolások és sörözések a kánikula mián. Ismét majdnem kerek lesz a világ, mert a labda körül forog. Egy apró hiánnyal: magyarokért nem szoríthatunk.

Június 14-én, csütörtökön megkezdődik a 21. labdarúgó-világbajnokság, melynek összes mérkőzését élőben közvetíti a közmédia M4 Sport csatornája, valamint – párhuzamos mérkőzések esetén – a Duna. Minden találkozó előtt 45 perces felvezetéssel és szakértőkkel készül a csatorna, a mérkőzések után pedig 15 perces értékelő beszélgetéseket láthatnak a nézők. De kik is lesznek azok a szakértők, akikkel a nézők végigkövethetik a következő egy hónapot?

Az M4 Sport minden eddiginél sokszínűbb és magasabb szakmai színvonalat biztosító stábot állított össze a tornára. A csapat tagja a 97-szeres magyar válogatott Gera Zoltán, aki a West Bromwich Albion és a Fulham színeiben is pályára lépett a Premier League-ben, játszott Európa Liga-döntőben. 10 év alatt az angol futball minden arcát megtapasztalta, így a nézők az ő elemzéseivel kísérhetik végig a Harry Kane-ék szerepelését a világbajnokságon.

A csatorna nézői már megszokhatták Gera Zoltán mellett Hajnal Tamást is a Ferencváros középpályáján. Most az M4 Sport stúdiójában áll össze párosuk. Hajnal Tamás 59 alkalommal viselte a címeres mezt és tökéletesen ismeri a német futballt: a Karlsruhe, a Dortmund és a Stuttgart játékosaként is játszott a Bundesligában. Gólt lőtt a 2008-as német Szuperkupa-döntőben, de egy alkalommal szerepelt a német Kicker őszi Bundesliga álom tizenegyében is. A világbajnokság alatt a végső győzelemre is esélyes német válogatott útját fogja végigkísérni és alaposan kielemezni, de nem csak a Nationalelf találkozóival kapcsolatos beszélgetésekben fog feltűnni. Az Oroszország – Szaúd-Arábia nyitómérkőzésre csütörtökön 16.00 órától Hegedűs Henrik és Hajnal Tamás felvezetésével hangolódhatnak az M4 Sport nézői.

Bajnok, kupa- és UEFA-kupa győztes a Porto csapatával. Több mint 200 mérkőzés az angol másodosztályban és 20 találkozó a magyar válogatottban: Buzsáky Ákos az utóbbi időben többször feltűnt már az M4 Sport képernyőjén szakértőként. Mindig határozott véleményt fogalmaz meg a mérkőzések kapcsán, sosem fél kritizálni, vagy elismerni egy-egy teljesítményt. A világbajnokság alatt, a portugál válogatottal sem fog kesztyűskézzel bánni. Az első napok egyik legjobban várt rangadóját, a Portugália – Spanyolország mérkőzést Gera Zoltánnal közösen fogják végigkísérni a stúdióban.

A közvetítések mellett is szinte minden a labdarúgó-vb-ről szól majd a sportcsatornán. Stúdióbeszélgetések, elemzések, helyszíni bejelentkezések, riportok és ismétlések várják a nézőket. Reggel 7 órától indul az előző napi mérkőzések visszatekintése szakértőkkel, a Foci-vb röviden című műsorral. 8 órától az előző játéknap legjobb mérkőzését ismétli a csatorna, 10 órától pedig már a Góól!2-vel lehet hangolódni a délutáni mérkőzésekre. Akik lemaradtak az adott napi mérkőzésekről minden este 22.15-től a Góól! című műsorban kerülhetnek képbe a játéknap minden történéséről. A kísérő magazinokban, felvezető műsorokban olyan rutinos és jól ismert szakértők várják a nézőket, mint Korsós György, Simek Péter, Kurucz Péter, dr. Horváth Zsolt és Bozsik Péter, valamint, a mindent kimerítő elemzéseket végző szakírók, Hegedűs Henrik, Koppányi Gergely és Somogyi Zsolt.

 

Megosztás