Öt beruházást kezdenek el a közeljövőben Nagyatádon

A jelenleg érvényes európai uniós költségvetési időszak támogatásainak felhasználásával, a TOP Plusz operatív program keretében öt beruházás valósul meg a közeljövőben Nagyatádon. A beruházások mindegyike az idén elkezdődik, közöttük van olyan, ami be is fejeződik ebben az esztendőben – hangzott el a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Öt olyan beruházás van valamilyen előkészítési szakaszban Nagyatádon, amelyek hamarosan megvalósulnak: az idősek otthona közbeszerzési eljárásának lezárása napokon belül megtörténik, ezt követően megkezdődhet a munka. A sportcsarnokot május végén kezdik felújítani, a Jókai és a Bajcsy-Zsilinszky utcák közlekedésfejlesztésének dokumentációját az irányító hatóság vizsgálja felül, majd megindul a kivitelező kiválasztása.

A strand felújítását az ősszel kezdik meg, jelenleg tervezési szakaszban van. A cél, hogy a 2025-ös szezon nyitányára elkészüljön: egyebek között felújítják a medencéket, épületeket, illetve egy új vizes játszótér is épül.

A Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ Széchenyi téri irodáját is fel kell újtani, ennek jelenleg a műszaki tervei készülnek, utána indulhat a kivitelezés.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén elhangzott: mind az öt fejlesztés, beruházás ebben az évben elkezdődik, és van, ami be is fejeződik: például a sportcsarnok szeptemberre elkészül, mire megkezdődik az őszi kézilabdaszezon.

Megosztás