Öt szervezet indulhat a voksokért Somogyban

Június 9-én nemcsak az önkormányzati és az Európai Parlamenti választáson voksolhatunk, hanem arról is dönthetünk, hogy a Somogy Vármegyei Önkormányzatnak kik legyenek a tagjai.

A 2024. június 9-i helyi önkormányzati választásra vármegyei közgyűlési- és nemzetiségi listát állító szervezetek nyilvántartásba vételéről döntött a Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság keddi, kaposvári ülésén. Korábban már nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP pártszövetség, valamint a Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk listáját, míg a keddi ülésen a Somogyi Függetlenek Szövetsége és a a Somogyért Egyesület kapott zöld utat a voksoláson induláshoz.

Ezt követően kisorsolták, hogy a szavazólapon milyen sorrendben szerepelnek majd a jelölő szervezetek a vármegyei listán.

A sorrenden túl az első öt helyen szereplő jelöltet is felsoroltuk:

1. Fidesz-KDNP (Biró Norbert, Vörös Mátyás, Huszti Gábor, dr. Szajcz Adrián, Tardi Tamás Ákos) A teljes listán 41 jelölt szerepel.
2. Mi Hazánk (Jozó Tamás, Papp Károly Barnabás, Csuz Gábor, Béres Pál Sándor, Venczel Tibor) A teljes listán 10 jelölt szerepel.
3. Somogyi Függetlenek Szövetsége (Dr. Steinmetz Ádám, Ormai István, Dr. Sütő László, Dr. Lengyel Róbert, Varga Ilona Mária) A teljes listán 20 jelölt szerepel.
4. Somogyért Egyesület (Gyeneseiné Kaszás Hajnalka, Stikel János, Kövér István Attila, Zana István, Kozma László) A teljes listán 9 jelölt neve szerepel.
5. Demokratikus Koalíció (Rákóczy Attila István, Németh Helga, Molnár Tiborné, Remes Gábor, Dr. Kovács Miklós)

A Második Reformkor Párt indulását elutasította a Területi Választási Bizottság, mert a szervezet nem tudta összegyűjteni a megfelelő mennyiségű aláírást az induláshoz.

A nemzetiségi listát állító szervezetek sorrendje:

1. Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója
2. JASZ (Jövő Alakítók Szövetsége)
3. CiKöSz (Cigány Közösségek Szövetsége)

Arról, hogy az önkormányzati választáson melyik jelöltekre adhatjuk le június 9-én a voksainkat, itt írtunk.

(Kiemelt kép: Somogy Vármegyei Önkormányzat)

Megosztás