Sajtófotó díjat kapott az AtádHír egykori fotósa

A jelenleg Barcson élő fotós a társadalomábrázolás dokumentarista egyedi kategóriában második helyezést ért el, 2018-ban ő készítette a beszédes Választás 2018 című fotót, amivel társadalomábrázolás kategóriában harmadik helyezett lett.

Röhrig Dániel a BarcsMédia megkeresésére elmondta: 2009-10-ben pályázott először, 2017 óta pedig minden évben. 2022-ben a Covid-napló anyáról, rólunk című képe dicséretet kapott, a megyében dolgozó legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter címet is megkapta.

„Százötvennyolc menekült pihen egy szántón a magyarországi Ásotthalom Átokháza nevű területén, néhány száz méterre a határzártól (és néhány kilométerre a Makkhetesi erdőtől). Körülöttük készenléti rendőrök és határvadászok. Ha közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, kést, szúró-, vágóeszközt találnak, akkor elveszik azokat. Személyazonosságot igazoló dokumentum a legritkább esetben van a bevándorlóknál. Ezeket útközben eldobják, máskülönben idegenrendészeti eljárás indulna ellenük.” – írják a pályamű ismertetésében.

Tornádóra várva
2023., Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi), 2. helyezett

A díjazott kép egy nagyobb anyag része, a témában videót is készített Balassa Tamással a Népszavának, melynek külső munkatársaként dolgozik.

Választás 2018
Megosztás