A gyerekekkel lopott az anya a boltból

Egy somogyi kisvárosból érkezett a nő a gyerekekkel a megyeszékhelyre. Ott rávette a három lányt – köztük a sajátját is -, hogy egy ruhaüzletből lopjanak el árucikkeket.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki három gyerekkorúval – köztük a saját gyermekével – követett el vagyon elleni bűncselekményt egy kaposvári üzletben.

A nő a gyerekekkel 2022 augusztusában érkezett busszal egy környékbeli kisvárosból vásárlási céllal Kaposvárra. Az egyik ruházati boltban a vádlott rábeszélte a lányokat, hogy az üzletből lopjanak el különböző ruhaneműket, miután azokból kiszakították az áruvédelmi eszközöket.

A terhelt és a gyerekkorú elkövetők első alkalommal közel 20.000 forint értékű termékekkel távoztak fizetés nélkül, majd felbátorodva attól, hogy nem vették észre őket, két nap múlva lopási szándékkal újra megjelentek az üzletben.

Másodszorra az elkövetőknek már nem volt szerencséje, mivel a boltból való távozáskor bejelzett az áruvédelmi kapu, így az elrejtett összesen 39.000 forint értékű ruhákat és bizsu termékeket már nem tudták eltulajdonítani.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképet a kaposvári rendőrök készítették az üzlet irodájában a lopott termékekről.
A felhasznált fényképet a kaposvári rendőrök készítették az üzlet irodájában a lopott termékekről.

Megosztás