2020. November 25, Szerda
Katalin, Katinka napja

Kamiont borított fel a hirtelen jött viharos szél Szerző: Herr Dávid | 2020-02-04 14:56:52 | Címkék: szél, tető, kamion, vihar, somogy

Letépett tetők, kidöntött fák és egy lesodródott kamion - eddig ez a mérlege a Magyarországra betörő hidegfront következtében kialakult szélviharnak. A katasztrófavédők fokozott óvatosságra intenek.

A Kárpát-medencébe kedden délelőtt viharos széllel betörő erős hidegfront nyomán komoly károk keletkeztek Somogy megyében is. A helyenként 100 km/h-s sebességet is megközelítő széllökések fákat döntöttek ki, ágakat szakítottak le, megbontották házak tetőszerkezetét - jelezte az Atádhírnek a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Szigetvár és Barcs között az erős széllökések lesodortak az útról egy kamiont.

Az erős széfújás megnehezíti a biztonságos közlekedést
Az erős széfújás megnehezíti a biztonságos közlekedést

Különösen sok káresemény történt Somogy megye északi részén, azon belül is Marcali térségében. A mai nap során már több mint húsz esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk viharkároknál. Várhatóan az időjárás a következő napokban sem lesz kegyes hozzánk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat holnapra is fenntartja a megyére kiadott másodfokú figyelmeztetését az erős széllökések miatt. A katasztrófavédők kérik a közlekedőket, hogy a szokásosnál is figyelmesebben vegyenek részt a közlekedésben, és legyenek türelemmel a műszaki mentések ideje alatt.

Vissza az előző oldalra