Sarkvidéki hidegbetörés, zivatar és hófúvás jön estétől Szerző: Katona József | 2021-02-10 17:15:00 | Utoljára módosítva: 1970-01-01 01:00:00 | Címkék: hideg, hófúvás, szél, somogy

Somogyra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat: a veszélyjelzés szerint villámlás, zivatar, óránkénti 70 km-t meghaladó széllökések, erősebb hófúvás és hótorlaszok alakulhatnak ki.

Ma estére Nagyatád térségére 9 cm havasesőt, éjszakára 3 cm friss havat jelez előre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mínusz 4 fokra hűl reggelre a hőmérséklet, és napközben sem nagyon lesz melegebb. Csütörtök éjszakára már mínusz 8 fokra hűl a levegő.

A markáns hidegbetörés következtében kialakuló térségi időjárás milyenségében nagy a bizonytalanság: minden attól függ, hogy a gyorsan érkező hideg levegő mikor éri utol az ország fölött elhelyezkedő csapadékzónát. Megyénken még a zivatar és égdörgés is előfordulhat, a Balaton környékén viharossá fokozódó széllökésekkel. A a Dél-Dunántúl egyes részein erősebb hófúvásra is számítani kell. 

 

Vissza az előző oldalra