Újraválasztották Biró Norbertet a megyei közgyűlés elnökének Szerző: Herr Dávid | 2019-10-26 12:30:21 | Címkék: biró norbert, megye, közgyűlés, somogy

A pénteki alakulóülésén választotta meg a tisztségre a korábbi elnököt a Somogy Megyei Közgyűlés új testülete . Biró Norbert bízik benne, hogy a békés fejlődés évei következnek.

Tegnap tartotta alakuló ülését a Somogy Megyei Közgyűlés új testülete. A napirendi pontok előtt elhangzott a megyei önkormányzati választás eredménye: a Fidesz 9 fővel (Biró Norbert, Huszti Gábor, Kárpáti László, Holovits Huba, Tardi Tamás, Szajcz Adrián, Koós Csaba, Bogdán Dániel és Németh Lajos), a Somogyért Egyesület 2 fővel (dr. Gyenesei István, Stikel János), a Jobbik Magyarországért is 2 fővel (Anderné Röszler Erika, dr. Takács Richárd), a DK és a Momentum pedig 1-1 fővel (Rákóczy Attila és Balla Péter) képviselteti magát a megyei közgyűlés testületében. A tagok eskütétele után következett az elnökválasztás: Biró Norbertet jelölték a tisztségre, akit titkos szavazás útján meg is választott a közgyűlés.

A Somogy Megyei Közgyűlés új testülete
A Somogy Megyei Közgyűlés új testülete

Az elnök köszönetét fejezte ki a somogyi polgárok felé, majd annak a reményének adott hangot, mely szerint folytatódhat a településfejlesztés, és hogy a továbbiakban is a megye vezetéséhez fogják eljuttatni képviselőtársai a helyi problémákat és javaslataikat. Bízik benne, hogy a békés építkezés évei következnek a közgyűlés munkájában.

Vissza az előző oldalra