Világranglista 20. helyezett bikát ejtettek Somogyban

Szakemberek szerint a világranglistán vélhetően a 20., a magyaron pedig a 12. helyet foglalhatja el az a kapitális bika, amelynek trófeája az elmúlt 20 év harmadik legmagasabb pontszámát kapta az elsőfokú bírálaton.

A képeken látható bika a Törökkopánnyi Íjász Vadásztársaságnál, Gyeszát Attila fővadász kíséretében került terítékre – számolt be róla a Nimród Vadászújság a közösségi oldalán.

Az elsőfokú bírálaton az agancs 15,79 kilogrammal aranyérmet és 255,70 nemzetközi pontot kapott. A vad korát 13 évre becsülték. A trófeát Bognár Tamás Somogy megyei vadászati felügyelő bírálta.

Az eddigi információk szerint ez a bika Somogy megyében az elmúlt 20 évben a harmadik legmagasabb CIC pontszámú gímszarvasbika. A szakemberek szerint vélhetően – a másodfokú bírálattól függően – a világranglistán a 20., míg a magyaron a 12. helyet foglalhatja majd el.

A világ egyik legnagyobb trófeatömegű szarvasát egyébként a Sefag Zrt. lábodi vadászterületen lőtték éppen 20 éve, az akkor elejtett állat agancsa 16,81 kg volt.

Több szarvassal kapcsolatos, látványos videót is megörökítettek már a környéken. A berek.hu beszámolója szerint Marcali határában kaptak lencsevégre egy hatalmas rudlit. Szintén nagyon sokan nézték meg az esetet, amikor nagykanizsai szarvasrudlit filmeztek az utcán.

Megosztás