120 hektáron pusztított a fonyódi tűzvész

Tegnap késő délután lángra kapott a nádas Fonyód mellett. A tűz a szeles időnek köszönhetően gyorsan elharapózott: összesen nyolc tűzoltó egység igyekezett megfékezni.

A tűzesetről több hírportál is beszámolt, az első híradások szerint 20 hektáron tombolt a tűz, hajnali három órakor a Katasztrófavédelem hivatalos oldalán azonban már 120 hektárt jelentettek. A tűz okát egyelőre nem ismerni, szombat délután csaptak fel az első lángok a fonyódi Alsó-Bélatelep környékén, nem messze a Turul utcától. A tegnapi enyhe hidegfront érkezésével tartósan szeles idő is jellemző volt 50-60 km/órás széllökésekkel, ami kedvezett a tűz terjedésének. A lángok olyan méreteket öltöttek, hogy összesen nyolc tűzoltóegységet kellett bevetni a megfékezésére: a keszthelyi, a siófoki, a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, a fonyódi önkéntes, a kaposvári, zalakarosi, valamint pacsai egységek több oldalról igyekeztek visszafogni a terjedő lángokat.

A berekben tomboló tűzvész olyan méreteket öltött, hogy még az északi parttól is lehetett látni a felcsapó lángokat. Hajnali fél egykor jelentette az Országos Katasztrófavédelem, hogy sikerült körülhatárolni a tüzet, és hajnali három órára sikerült eloltani.  A Csodálatos Balaton facebook oldalán több videót is megosztott a lángoló berekről:

Megosztás