16-szor riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Többnyire műszaki mentéseket végeztek az egységek Somogyban, de hat kisebb tűzesetnél is szükség volt a tűzoltók munkájára. Csurgón családi házra, Marcaliban az útra dőlt egy fa.

Három közlekedési balesetet követően is kérték a tűzoltók segítségét a hétvégén. Szombat reggel lesodródott az útról, majd a szántóföldre hajtott egy gépkocsi Nagybajom térségében, a 61-es főút 143-as kilométerszelvényénél. A böhönyei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben hárman utaztak, közülük ketten megsérültek a balesetben.

Amint arról már beszámoltunk, összeütközött két gépkocsi a 610-es úton Kaposvár térségében vasárnap hajnalban. Az ütközés erejétől az egyik jármű szalagkorlátnak csapódott, sofőrje a helyszínen életét vesztette. A másik balesetet szenvedett autó az út menti árokba borult, mind a négy utasa ki tudott szállni, viszont valamennyien megsérültek. A két felnőttet és két gyermeket a mentők kórházba vitték. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az összetört gépkocsikat és fényárbócokkal megvilágították a baleset helyszínét a rendőrségi helyszínelés idejére.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 6501-es út Zamárdiból Balatonendrédre vezető szakaszán, az M7-es autópálya fölötti felüljárón. A vasárnap esti balesetnél a siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy siófoki családi házban vasárnap délután. A lakók azonnal megkezdték az épület szellőztetését és értesítették a tűzoltókat. A kiérkező siófoki egység alacsony koncentrációban ki tudta mutatni a mérgező gáz jelenlétét, ezért a házban üzemeltetett gázkazán használatát megtiltották, amíg a kéményseprők át nem vizsgálják a teljes fűtési rendszert és ellenőrzik a kazán biztonságos üzemeltetéséhez szükséges légutánpótlás megfelelőségét.

Csurgón a Béke utcában egy családi házra dőlt fenyőfát távolítottak el a helyi önkormányzati és a nagyatádi hivatásos tűzoltók, míg Marcaliban a Virág utcában akadályozta a közlekedést egy kidőlt fenyő, amelyet a város hivatásos tűzoltói daraboltak fel a hétvégén.

 

Megosztás