18 tűzoltói beavatkozás Somogyban a hosszú hétvégén

Berzencére két alkalommal is riasztották a katasztrófavédőket: pénteken közlekedési balesethez, szombaton egy lángra kapott hulladékkupachoz. Szerte Somogyban akadt tennivalójuk a tűzoltóknak.

Az elmúlt négy napban 18 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogyban. Többségében tűzeseteknél volt szükség az egységek munkájára, öt alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget a tűzoltók lakásfelnyitásban, illetve betegmozgatásban.

Péntek délelőtt megcsúszott és árokba csapódott egy gépjármű Berzencén, a Kossuth utcában. A csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben.

Szombaton, három négyzetméteren összehordott hulladék égett Berzencén a Május 1. utcában. A csurgói önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül húsz négyzetméteres lakóépület Somogyszentpálon, az Árpád utcában, péntek délután. A marcali hivatásos és a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat miközben egy gázpalackot is visszahűtöttek és megakadályozták, hogy felrobbanjon.

Vasárnap délután tűz ütött ki egy állattartó telep istállójában Kötcsén, a Magyar utcában. Mintegy száz négyzetméteren izzott, füstölt az alomnak szétterített szalma. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók megfékezték a tűz továbbterjedését és az épületből – a helyi dolgozók közreműködésével – sikeresen kitereltek harminc szarvasmarhát. A tűzesetnél senki sem sérült meg, az ijedtségen kívül az istállóban lévő jószágoknak sem esett baja.

Egy 25 méter magas fa egyik ága lehasadt és fennakadt szombat délután Siófokon a Badacsony utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész segítségével eltávolították a körülbelül húsz méteres magasságban lógó faágat.

Megosztás