2500 védett madár tetemét csempészték Somogyban

A lemészárolt madarakat 22 kartondobozba rejtették a csempészek. Csaknem 64 millió forintnyi kárt okoztak brutális tettükkel. A román gépjármű hét utasa éppen Olaszországba tartott a zsákmánnyal.

A NAV munkatársai az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán tartottak ellenőrzéseket. Egy román autóban több mint 2500 védett madár tetemét találták meg. Az okozott kár megközelíti a 64 millió forintot. A pénzügyőrök egy utánfutós gépjárművet állítottak meg, amely hét utasával éppen Olaszország felé tartott.

Az utánfutó átvizsgálásakor 22 kartondobozba csomagolva különböző fajtájú védett madarak tetemei, valamint „madárcsalik” kerültek elő. Felmerült a gyanú, hogy természetkárosítást történt, ezért a NAV munkatársai értesítették a rendőrséget.

Kiderült, hogy a dobozok több mint 2500 védett madár – például mezei pacsirta, réti pityer, barázdabillegető, fürj, nádi sármány, erdei pityer, rozsdástorkú pityer, tengelic, seregély – tetemét rejtették. A természetkárosítás mértéke megközelíti a 64 millió forintot.

Forrás: NAV

Megosztás