300-nál is több házat rongált meg a vihar Kadarkúton

Több mint háromszáz lakóházat rongált meg a péntek esti vihar Kadarkúton. A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg. Fotókkal.

Szombat délelőtt példátlan összefogás valósult meg a településen, ahol a tűzoltók, a település vezetői, a helyi lakosok és civil segítők jelenleg is dolgoznak a károk felszámolásán. Az összefogásban résztvevők házról házra járnak, megbontják a sérült tetőszerkezetet, és ideiglenes fóliázással védik a lakóházakat a beázás ellen. A vihar okozta károk felmérését és elhárítását helyi operatív törzs irányítja.

A kaposvári, a nagyatádi, a barcsi, a szigetvári, a szekszárdi, a dombóvári, a keszthelyi, a zalaegerszegi, a nagykanizsai, a székesfehérvári, a pécsi, a mohácsi és a villányi hivatásos tűzoltók mellett a kadarkúti önkormányzati tűzoltók, valamint a csurgói, csökölyi, nagybajomi, bodrogi, böhönyei, segesdi, görgetegi, szentbalázsi és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói, valamint több megye önkéntesei és mentőcsoportjai, összesen több, mint 150-en dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Megosztás