6 év 10 hónapot kapott a barcsi rabló

Rablás és testi sértés bűntette miatt 6 év 10 hónap börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 21 éves férfit a Barcsi Járásbíróság. Fiatalkorú társát 200 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta.

A Barcsi Járásbíróság rablás bűntette és testi sértés bűntette miatt 6 év 10 hónap börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 21 éves férfit, míg fiatalkorú társát – akinek bűnösségét garázdaság vétségében és testi sértés vétségében állapította meg – 200 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta.

A II. r. vádlott 2018. december 23-án Barcson megöléssel, megveréssel fenyegetett meg egy férfit, aki a nála lévő néhány száz forintot át is adta, a vádlott azonban tovább bántalmazta, mert nem hitte el, hogy nincs nála több pénz. A sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

Ezen cselekményt követően a II. r. vádlotthoz csatlakozott fiatalkorú társa, akivel a korábban már kirabolt sértett után mentek, őt lökdösték, illetve többször is megütötték, cselekményüket a járókelők felszólítására hagyták csupán abba.

A fiatalkorú vádlottal szemben kiszabott közérdekű munka büntetés jogerőre emelkedett, míg a II. r. vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet.

 

Megosztás