86 kiskutya – egy barcsi szobából mentették ki őket a rendőrök

Most kaptuk a meghökkentő hírt: akár a Walt Disney-filmben: csak épp 101 dalmata helyett 86 tacskót szabadítottak ki a rendőrök. Egy szobában összezsúfolva, mostoha körülmények között tartották őket. Fotókkal, videóval!

A rendőrség közleménye szerint „a Barcsi Rendőrkapitányság az Állatmentő Szolgálat Alapítvány bejelentése alapján állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. Az egyenruhások egy barcsi lakóházban – a társszervekkel együtt folytatott házkutatás alkalmával – 92 tacskó fajtájú kutyát találtak, amiket nem tartottak megfelelő körülmények között. A ház egyik szobájában összezsúfolva elhelyezett ebek nagy része nem rendelkezett chip-azonosítóval és okiratokkal. A rendőrök az állatokat lefoglalták, majd az illetékes Állategészségügyi Állomás segítségével gondoskodtak az elszállításukról. A feltételezett elkövetők elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.”

A jelenleg is a helyszínen tartózkodó állatvédők az Atádhírnek pontosították a hírt: 86 tacskót szabadítottak ki. Részleteket azonban későbbre ígértek.

 

Megosztás