88 tűzoltói beavatkozás történt a hétvégén Somogyban

Csak a hétvégi szélsőséges időjárás okozta viharkárok miatt hetvenegy kárhelyszínre vonultak a tűzoltók Somogyban, köztük az atádiak is. Ennek ellenére Nagyatádot elkerülték a nagyobb szélrohamok.

Nyolcvannyolcszor riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén. Hetvenhat műszaki mentésnél és hét tűzesetnél avatkoztak be az egységek, emellett pedig öt téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba. A hétvégi szélsőséges időjárás okozta viharkárok miatt hetvenegy kárhelyszínre vonultak a tűzoltók Somogyban.

Vasárnapi viharos erejű széllel tört be a zivatar megyénkbe. A nap folyamán csaknem hatvanszor riasztották a megye tűzoltóit. Többségében kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolításában kérték az egységek segítségét.

Marcaliban, a Bartók Béla utcában egy fa dőlt ki és szakított el egy vezetéket. A veszélyt a város hivatásos tűzoltói szüntették meg.

Babócsán és Somogyegresen is egy ház tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Előbbi helyszínen a barcsi hivatásos, utóbbin pedig a tabi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. 

Tabon, a Kossuth Lajos utcában járdára szakadt egy fűzfa ága, Tab és Kapolyt összekötő úton pedig két fa is kidőlt, amelyek teljesen elzárták az utat az arra közlekedők elől. Mindegyik helyszínen a tabi önkormányzati tűzoltók távolították el a fákat.

Bolhó külterületén akácfák dőltek a sínekre, akadályozva a vasúti közlekedést. A barcsi hivatásos tűzoltók a fákat láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el.

A viharos időjárás miatt a kaposvári, a siófoki, a nagyatádi hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a törökkoppányi és a látrányi önkéntes tűzoltók is további helyszíneken avatkoztak be a viharkárok felszámolása során.

 

Megosztás