A besurranó nagyi táskát lopott

A mama unokájával sétált, eközben vette észre, hogy ismerőse házának ajtaja nyitva van. Az őrizetlenül hagyott épületből egy táskát emelt el a nagyi. Ezt a kint várakozó, gyanútlan gyereknek adta, hogy vigye haza.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádatemelt az 55 éves besurranó nővel szemben. A vádlott még tavaly decemberében unokájával lakóhelyén sétált az utcán. A Kadarkút közeli településen, falubeli ismerőse házának ajtaja nyitva volt. A kis időre őrizetlenül hagyott ingatlant kihasználva a nagymama bement a házba. Onnan elemelte a sértett táskáját. Ezt aztán a kint rá váró unokája kezébe adott azzal, hogy vigye haza. A gyerek nem tudta azt, hogy a táska nem a nagyanyjáé. A telek hátsó részéről érkező sértett már csak a vádlottat látta, aki szóba elegyedett vele. Így a táska eltűnését később, csak a vádlott távozása után fedezte fel.

A vádlott ezután saját otthonában a lopott táskából a készpénzt kivette, majd azt a benne lévő összességében 77.000-Ft értékű tárgyakkal és okiratokkal együtt elégette.

Az ügyészség vádiratában az eljárásban a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt kisebb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: feol.hu, Unger Tamás)

Megosztás