A Kaposvári Egyetem sorsáról tárgyalnak a református egyházzal

A somogyi felsőoktatási intézmény három kara kerülhet az egyházhoz. Az érintettek nem cáfolták a hírt. Az egyetemet nyáron szervezték át, akkor önállóságról és fejlesztésekről volt szó.

A kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a református egyház között tárgyalások folynak arról, hogy a Szent István Egyetem (SZIE) és a Kaposvári Egyetem (KE) összeolvadásával létrejött intézmény négy somogyi karából három a jövőben egyházi fenntartásba kerüljön – értesült a Népszava.

A lap úgy tudja: a gazdasági, a pedagógiai és a művészeti karról tárgyalhatnak, mert az agrár biztosan marad a SZIE-n. A Népszava érdeklődésére a Magyar Református Egyház zsinata azt válaszolta: egyelőre nincs döntés az ügyben. Az ITM szintén azt közölte, hogy még nem született döntés. A tárgyalás tényét azonban egyik fél sem cáfolta.

A KE dolgozóinak júniusi fórumán Gyuricza Csaba, a SZIE új rektora arról beszélt: mind a négy kar megmarad Kaposváron, hiszen az agrár-felsőoktatás jól megfér más területekkel, adott esetben kiegészítik egymást, ráadásul a kaposvári campus komoly önállóságot kap majd, emlékeztet a Népszava.

 

 

 

Megosztás