Német embercsempészt kaptak el Berzence közelében

Ma délelőtt a német állampolgár éppen három személyt próbált meg autójába ültetni, amikor a rendőrök tetten érték. Az embercsempészés bűntett alapesetben 1-5, minősített esetben 5-10 év szabadságvesztéssel büntetendő.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Berzencénél, közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A Somogy megyei határszakaszon 2020. október 1-jén 9 óra 15 perc körül egy német állampolgár három személyt próbált meg éppen autójába ültetni, azonban a rendőrök a cselekménye közben tetten érték.

A külföldiek sem személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A magukat szír állampolgárnak valló két férfi és egy nő jogellenesen jutottak be Magyarország területére, velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

A rendőrök a német járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Megosztás