A kukába dobta a lopott sorsjegyeket

A szomszédos község sörözőjének rácsát és ajtaját feszítette fel a kadarkúti férfi, a pénzt gyorsan elköltötte Budapesten, aztán amikor megtudta, hogy keresik a rendőrök, a sorsjegyeket egy utcai kukába dobta.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki készpénzt és sorsjegyeket lopott a helyi sörözőből.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már elítélt 29 éves kadarkúti férfi 2020 decemberében egy feszítővasat vett magához, majd a menetrendszerinti buszjárattal a szomszédos községbe ment, ahol az éjjeli órákban a helyi söröző bejárati ajtajára felszerelt rácsot, majd az ajtót is kifeszítette, illetve annak üvegét betörte. Az üzletből a férfi 37.500,- Ft készpénzt, továbbá összesen 48.500,- Ft értékben különböző sorsjegyeket lopott, majd még aznap Budapestre utazott, a pénzt pedig rövid időn belül elköltötte.

A sörözőben felszerelt biztonsági kamera felvételei alapján a barcsi nyomozók hamar azonosították az elkövetőt, aki egy ismerősétől értesült arról, hogy a rendőrök keresik. A még ekkor is a fővárosban tartózkodó férfi ezért a zsákmányolt sorsjegyeket végül egy közterületi hulladékgyűjtőbe dobta.

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben elzárás kiszabására és vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

A fénykép a nyomozó hatóság által foganatosított helyszíni szemle során készült.
A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléje során készült.

 

 

Megosztás