A miniszter is megjelent a somogycsicsói beruházás átadásán

Új irodaházat és gépszínt adtak át a hét elején a Csicsó Farm cégcsoport telephelyén. Az új központ az ország egyik legkorszerűbb mezőgazdasági létesítménye – mondta az eseményen Nagy István agrárminiszter.

Jelentős beruházásokat valósítottak meg a somogycsicsói Csicsó Farm telephelyén: saját forrásból egy új, 500 m2 alapterületű kétszintes irodaházat, valamint egy 2000 m2-es, padlófűtéses gépszínt építettek, ahol télen is megfelelő körülmények közt dolgozhatnak a munkatársak.

A beruházásra azért volt szükség, mert a csicsópusztai telephely dolgozóinak létszáma meghaladta a 100 főt, és folyamatosan bővül a cég. Az így kialakított új központban a növénytermesztéshez használt gépek karbantartását végzik, és az adminisztratív feladatokat látják el. 

Folyamatban van még egy fejlesztés: a vállalat versenyképességének növeléséhez szükség van a szakképzett dolgozókra, ezért az ország távolabbi részén élő munkaerő bevonzása céljából egy 12 lakásos munkásszállót is építenek Csurgón, melyet 2020 novemberében adnak át.

Az irodaépület és a gépszín átadóján jelen volt a Claessens család több tagja is: Claessens Christophe, a Csicsó Farm cégcsoport vezetője és Claessens Péter, a Claessens Group ügyvezető igazgatója, valamint Nagy István agrárminiszter és Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Az új központot Nagy István Magyarország egyik legkorszerűbb mezőgazdasági létesítményének nevezte. A miniszter kiemelte, hogy a jelenlegi válságos gazdasági helyzetben a beruházás, a tervszerű fejlesztés jelentheti a kiutat. Szászfalvi László képviselő hozzátette, a cégcsoportra egyaránt jellemző a tradíciók megőrzése és a modernizáció melletti elkötelezettség.

Megosztás