A Nagyatádi Kórházban is találtak egy COVID-os beteget

Az idős nőnek nem is voltak légúti panaszai, de mivel egy szociális otthonban lakik, a hazabocsátása előtt letesztelték. Azóta a szekszárdi kórházban van, a vele érintkezett betegeket, nővéreket és orvosokat megszűrték.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket az esetre, mi pedig megelőzvén az ilyenkor terjedő pletykákat, hamis információkat és fölösleges pánikkeltést, utána jártunk. Mint kiderült, a hír igaz, de semmi ok az aggodalomra. Úgy tudjuk: a nénit az egyik megyei idősotthonból hozták be a kórház geriátriai osztályára időskori tünetekkel, és miután megkapta a megfelelő kezeléseket, éppen hazaengedték volna. Ilyenkor azonban kötelezően el kell végezni a koronavírus-szűrést, nehogy bármely idősotthonba bekerüljön a vírus. Mivel a néninek semmilyen légúti panaszai nem voltak, nagy meglepetést keltett, hogy pozitív lett a tesztje.

– Őt elszállították az erre a célra kijelölt régiós központba, a szekszárdi kórházba, mi pedig úgy döntöttünk, hogy nemcsak a környezetében volt személyeket, hanem az osztály valamennyi betegét, nővéreket és orvosokat is megszűrjük – válaszolta kérdésünkre dr. Pósa István főigazgató.

Információink szerint mintegy kilenc-tíz beteget és körülbelül ugyanennyi nővért és orvost teszteltek. Az eredmények várhatóan holnap megérkeznek.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás