A SEFAG Zrt. az év kaposvári munkáltatója

Mert stabil munkáltató az indoklás szerint: a cégnél csaknem 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több, mint 2 ezer embernek ad munkát, s a vírus ellenére is meg tudta őrizni a munkahelyeket.

A SEFAG Zrt. Kaposvár város vállalkozásainak körében érdemelte ki az „Év munkáltatója” címet 2020. évben. Az elismerést Szita Károly, a megyeszékhely polgármestere adta át Fehér István vezérigazgatónak.

A Kaposvár városa által alapított kitüntetés díjazottjairól 2015 óta minden évben a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előterjesztése alapján és a szakszervezeti szövetség bevonásával, javaslatára születik döntés.

A SEFAG Zrt. mintegy 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. Fél évszázada az ország egyik legjelentősebb gazdálkodója, s így megkerülhetetlen szereplője a város és a megye gazdaságának, és részese a közösségnek.

Szita Károly köszöntőjében elmondta, hogy a jeles kitüntetést megalapozta, hogy a SEFAG Zrt. elsősorban stabil munkáltató, hiszen a cégnél csaknem 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több, mint 2000 embernek ad munkát, s a vírus ellenére is meg tudta őrizni a munkahelyeket. Ezen túlmenően az elmúlt években számos, meghatározó fejlesztést hajtott végre – nem csupán Kaposvár város, de a megye lakossága javára, melyek közül például a Zselici Csillagpark nemzetközi érdeklődésre is számot tart, de említhetőek a parkerdők, túraútvonalak, s még számos turisztikai célpont. Kiemelte még, hogy a klímavédelem területén is kiemelkedő a vállalat tevékenysége, az erdőtelepítések, az erdőgazdálkodás kimagasló megvalósítása keretében.

 

Megosztás