Agyba-főbe verte a szomszédját egy somogyi férfi

A földre került szomszédját többször megrúgta, arcon ütötte a szomszédja, aminek következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, az arccsontja eltört. A vitában kés és gázspray is előkerült.

A Kaposvári Járási Ügyészség erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az egyik konfliktusuk alkalmával a szomszédjához erősszakkal behatolva, súlyos sérülést okozott neki.

A vádirat lényege szerint a két szomszéd férfi között hosszabb ideje van haragos viszony a telkeik között húzódó szolgalmi út használata, valamint a sértett telkén tartott kutyák hangos ugatása miatt.

A vádbeli napon a vádlott a két ingatlant elválasztó kerítéshez, a kezében egy baltát tartva palákat, illetve fadarabokat hordott, miközben a sértettel indulatosan kiabált és ismét kifogásolta a kutyák hangos ugatását. A felek között emiatt indulatos szóváltás alakult ki, melynek során a sértett egy seprűvel rácsapott a kerítés tetejére.

A vádlott erre válaszul a kezében tartott baltát szándékosan átdobta a sértett ingatlanára, majd a nála lévő mobiltelefonnal filmezni kezdte haragosát, aki azonban kiverte a készüléket a kezéből úgy, hogy az a telkére esett.

A vádlott emiatt átment haragosa ingatlanára úgy, hogy annak kapuját lábbal berúgta, majd rátámadt az időközben földre kerülő sértettre, akit megrúgott és többször arcon ütött. A sértett bántalmazását látta az udvarban tartózkodó ismerőse is, aki elhúzta tőle az agresszív férfit, mely miatt a vádlott a zsebéből előhúzott egy nagy kést, és azzal a segítő férfi ellen fordult. Az esetnek az vetett véget, hogy a sértett gázspray-vel a vádlott felé fújt, aki ezután elhagyta az udvarát.

A sértett az elszenvedett bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos, az arccsont többszörös törésével járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak végrehajtását próbaidőre függessze fel, illetőleg a próbaidő tartamára a férfival szemben rendelje el a pártfogó felügyeletét.

A fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.
A fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.

Megosztás