Alkoholmámor okozott súlyos balesetet Dél-Somogyban

Egy ittas férfi a vízelvezető árokba hajtott biciklivel, és beverte a fejét egy betontömbbe. 24 óra alatt 9-szer intézkedtek ittas járművezetővel, köztük ötször kerékpárossal szemben a rendőrök Somogy megye útjain.

Az elmúlt 24 órában, 2023. január 4-én számos esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben – befolyásoltságuk függvényében – szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárás indult.

Az alkoholmámor Darányban súlyos balesethez vezetett. Kora délután a település belterületén, egy gyalogjárdán kerékpárral közlekedő férfi a vízelvezető árokba hajtott, ahol a fejét egy betonozott csatornakeretbe verte. A mentőszolgálat munkatársai a 41 éves férfit gerincsérüléssel vitték kórházba.

Annak ellenére, hogy a KRESZ nem tiltja a szeszes ital fogyasztását kerékpározás előtt, tilos kerékpározásra alkalmatlan állapotban biciklivel közlekedni! – figyelmeztetett az eset kapcsán a somogyi rendőr-főkapitányság. Az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő, de a közlekedési helyzetekre való reagálást a legkisebb mérték is befolyásolja. Amennyiben valaki a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban ül kerékpárra (akár szeszes ital fogyasztása miatt), akkor szabálysértést követ el, írták.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák – közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

Megosztás