Angyal lak a kisbajomi oviban

Az adventi időszak kezdetével beköltöztek az angyalok a kisbajomi Gyöngyszem Óvoda fejlesztő szobájába. Az úgynevezett Angyal lakban minden nap mesélnek az óvónénik a gyerekeknek.

Az adventi időszak kezdetével beköltöztek az angyalok a kisbajomi Gyöngyszem Óvoda fejlesztő szobájába. Az “Angyal lak” a mindennapi mesélés és beszélgetőkör helyszíne. Eredetileg egy Mikulás-szobát szerettünk volna kialakítani, aztán úgy gondoltuk, hogy az angyalok varázsa az egész adventi időszakot végig kísérheti, így tovább funkcionál majd, mint a Mikulásvárás időszaka – mondta Fülöpné Varga Csilla óvodavezető.
Az ovisok kisebb csoportokban látogatják a szobát nap mint nap. Az Angyal lakban a falu mintegy 30 gyermeke meséket és verseket is hallhat. Ezekkel hangolódnak az óvodáskok az ünnepekre.
A szoba a településre látogatók számára is nyitva áll, sőt, zárás után az óvoda udvaráról is szabadon csodálhatják a látványt. Az ünnepek után, vízkeresztkor a karácsonyfa lebontásával együtt az „Angyal lak” is bezárul. Ám szomorkodásra semmi ok, már megvan a jövő évi terv is: a fejlesztőszoba akkor majd mézeskalács házikóvá alakul majd.

Megosztás