Bedobozolva szállította a vonat a migránsokat

Kilenc illegális bevándorlót fogtak el a gyékényesi vasútállomáson szerda este. A külföldiek felvágták a tehervagonok ponyváját, majd elrejtőztek a szállított áru között. A vonat átvizsgálása során bukkantak rájuk.

Tegnap este egy olvasónk számolt be arról, hogy a gyékényései vasútállomáson illegális bevándorlókat fedeztek fel.

Úgy hallottuk, hogy a ponyvát felvágták valahol, majd összevarrták, és a kocsik vizsgálata közben bukkantak rájuk. 4-5 rendőrautó érkezett az állomásra – írta az Atádhírnek egyik olvasónk, aki az állomás környékén tartózkodott tegnap este.

A hírt később a rendőrség is megerősítette. A hivatalos közlemény szerint egy Horvátország irányából belépő tehervonat átkutatása során bukkantak rá a kilenc külföldire a szerda este 7 óra körül.

A magukat afgán, valamint szír állampolgárnak valló csoport tagjai jogellenesen, a szerelvényen megbújva kíséreltek meg az ország területére bejutni. Közülük többen kivágták a vasúti kocsi ponyváját, azon keresztül bemásztak, majd azt belülről visszavarrták, és elbújtak a raktérben lévő papírdobozokban. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök mindannyiukat előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban van – írta a rendőrég. 

A dobozokból kerültek elő a bevándorlók.
A dobozokból kerültek elő a bevándorlók.
A ponyvát felvágták, majd belülről összevarrták.
A ponyvát felvágták, majd belülről összevarrták.
Megosztás