Aratás közben kigyulladt kombájnt oltottak, vízbe esett horgász mentettek a somogyi tűzoltók

Harminchat alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat a hosszú hétvégén, ebből tíz esetben téves jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba – írja a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Aratás közben gyulladt ki egy kombájn péntek délután Háromfa és Babócsa között. A nagyatádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral akadályozták meg, hogy a tűz átterjedjen a jármű környezetére.

Fotó: Nagyatád HTP
Fotó: Nagyatád HTP

Vízbe esett egy horgász péntek délután a Barcs külterületen lévő Bók-tónál. A segélykérő nem tudta megmondani a pontos helyszínt, ezért a tűzoltók és a rendőrség közösen kereste a vízbe zuhant férfit, majd az egyik stégbe kapaszkodva találtak rá. A barcsi hivatásos tűzoltók kiemelték a bajba jutottat a vízből, majd a partra vitték és átadták a mentőknek. Az egység a mentést követően a horgász csónakját is a partra vontatta. 

Fotó: Barcs HTP
Fotó: Barcs HTP

Összeütközött két személyautó szombaton, a 68-as főúton, Mesztegnyő közelében. A baleset következtében az egyik gépkocsi az árokba csapódott, vezetőjét a marcali hivatásos tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai emelték ki az autóból. A mentők három sérültet szállítottak kórházba. A műszaki mentési munkálatok idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Fotó: Marcali HTP
Fotó: Marcali HTP

Kigyulladt egy lakókocsi vasárnap délután a Somogy vármegyei Bolhón, a Marcali utcában. A tűz átterjedt a szomszéd telken lévő melléképület tetőszerkezetére is. A barcsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el a tüzet, a lakókocsi azonban teljesen kiégett. A tűzoltók hőkamerával is átvizsgálták a szomszéd melléképületet, és megállapították, hogy csak az átlógó szaruvégeket érintette a tűz.

Fotó: Barcs HTP
Fotó: Barcs HTP

Kigyulladt egy kombájn péntek délelőtt Tabon, egy Munkás utcai raktárban. Az épületben több gépet, mintegy három tonna vetőmagot, 1800 kilogramm műtrágyát is tároltak. Továbbá a tűz egy 1000 literes üzemanyagtartályt is veszélyeztetett, de a tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem tettek kárt az ott tárolt anyagokban. Az egységek megfékezték a tüzet, kivitték az épület elé a meggyulladt járművet, és visszahűtötték a még izzó részeit. A tűz keletkezésének okát és körülményeit a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Megosztás