Átadták ma a Készenléti Rendőrség új épületét Somogyban

Átadták a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának új épületét Kaposváron szerdán, írta az MTI. A megyei központ a garzonszállóval együtt 5700 millió forintba került.

    Balogh János országos rendőrfőkapitány az eseményen elmondta: a mintegy 300 rendőr elhelyezésére szolgáló Cseri parki ingatlan a – még kivitelezés alatt álló, rendőrök és hozzátartozóik lakhatását biztosító belvárosi – garzonszállóval együtt 5,7 milliárd forintba került. Az 5 ezer négyzetméteres Cseri parki objektumban konyhával, vizesblokkal felszerelt kétszemélyes körleteket, továbbá fegyverszobákat és kondicionáló termet is kialakítottak.
    Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója közölte, a rendőrség az elmúlt években „jól reagálta le” az illegális migráció miatt kialakult helyzetet, a határ védelmében magas szinten együttműködik a honvédséggel, a polgárőrséggel, az érintett önkormányzatokkal. Hangsúlyozta: a migrációs válság nem szűnt meg, naponta 40-80 ember próbál illegálisan Magyarországra jutni. 

Megosztás