Bokszmeccs a húsvéti nyulak között!

Nagyatádi mentősök készítették a vicces videót. Úgy látszik, idén a húsvéti nyúlnak versenytársa akadt! Ám csak egy módon lehet eldönteni, ki viszi idén a tojásokat: egy jó kis régimódi bokszmeccsel!

Tegnap este posztolták ki a nyulak ökölvívásáról készült vicces videót a közösségi médiára, és azóta már több mint 1500-an osztották meg. A felvétel készítője ráadásul tovább fokozta a jelenet komikusságát azzal, hogy Sylvester Stallone híres bokszfilmje, a Rocky hangsávját vágta képsorok alá.

A mezei nyulak bagzása március-április időszakára esik. Ilyenkor a hímek árkon-bokron át hajkurásszák a nőstényeket, és ha szembekerülnek egy vetélytárssal, néhány jól irányzott pofonnal döntik el, ki futhat tovább a lányok után. A szakirodalom szerint a baknyulaknak ilyenkor annyira elborul az elméje, hogy félelem nélkül rohannak a vesztükbe: például az úttestre egy autó fényszórója elé.

Vagy az is lehet, hogy a nyulak ilyen módon döntik el maguk között, ki lesz az év húsvéti nyula? A videó mindenestre nagy népszerűségnek örvend, már a Kaposvármost is írt róla.

Videó: Töreki Tamás

Megosztás