Azzal zsarolta volt barátnőjét, hogy megöli, ha nem fizet neki kétmilliót

A nő szakítani akart, erre a 18 éves férfi megfenyegette. Előbb félmilliót zsarolt ki tőle, majd még kétmilliót követelt, mondván, különben megöli őt és a volt férjét is. A bíróság most elrendelte a letartóztatását.

A Siófoki Járási Ügyészség indítványozta annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki volt barátnőjét azzal zsarolta, hogy ha nem fizet neki, őt és volt férjét is megöli, vagy ismerőseivel megöleti.

A gyanúsított és a sértett 2018-tól kerültek szoros érzelmi kapcsolatba egymással. A fiatal férfi később a nő otthonába is költözött, de viszonyuk nem volt felhőtlen, ezért az asszony 2021 év elején szakítani akart vele.

A férfi azonban közölte a nővel, hogy akkor „engedi el”, ha 500 ezer forintot fizet neki, továbbá megfenyegette azzal, ha nem teljesít, bántani fogja őt és volt házastársát is.

A megfélemlített sértett átadta a követelt összeget, de a gyanúsított a zsarolással nem hagyott fel, hanem további súlyos fenyegetésekkel arra akarta kényszeríteni az asszonyt, hogy még 2 millió forintot fizessen neki, azonban a férfi ez utóbbi követelésének már nem tudott érvényt szerezni, mivel a sértett feljelentésére a siófoki rendőrök őrizetbe vették.

Az ügyészség indítványa alapján a Kaposvári Járásbíróság bírája ügyeleti időben elrendelte a gyanúsított letartóztatását a szökés, a bizonyítás megnehezítésének és az újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás