Barcs mellett fogták el a drogcsempészeket

Több mint 900 gramm extasy tablettát és némi kokaint hoztak be Németországból, hogy a megélhetésüket kábítószer-kereskedelemből egészítsék ki. Vádat emelt ellenük a Somogy Megyei Főügyészség.

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a férfival és román állampolgárságú élettársával szemben, akik jelentős mennyiségű extasy tablettát hoztak be Németországból azzal a céllal, hogy a kábítószer Magyarországon történő forgalomba hozatalával pénzhez jussanak.

A vádlottak Németországban ismerkedtek meg egymással, ahol mindketten éleltvitelszerűen éltek és dolgoztak. Később párkapcsolat alakult ki közöttük, ugyanakkor a páros legális jövedelme külföldi életvitelük költségeinek fedezésére nem volt elegendő, ezért 2021 júniusában megállapodtak abban, hogy megélhetésüket – legalábbis részben – kábítószer-kereskedelemből fogják biztosítani.

A vádlottak ezután egy ismerősükön keresztül kerültek kapcsolatba egy külföldi kábítószer-kereskedővel, akitől 928 gramm extasy tablettát és 2 gramm kokaint vettek át, melynek csak egy részét fizették ki az eladónak, mivel abban állapodtak meg, hogy a teljes vételárat majd az értékesítést követően egyenlítik ki.

A vádlottak ezután a kábítószert bepakolták az autójukba, majd Magyarországra indultak úgy, hogy a nő az utazás során fogyasztott is az átvett kokainból. A vádlottak a beszerzett kábítószereket egy Dél-baranyai községbe akarták szállítani, azonban a nyomozó hatóság Barcs külterületén közúti ellenőrzés alá vonta őket, majd a gépkocsijukban lévő kábítószert lefoglalta, így azt a vádlottak végül nem tudták forgalomba hozni.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, továbbá a magyar állampolgár férfival szemben közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Megosztás