Bedurvul a tél!

Egész hetes havazás és kemény fagyok – ezek várnak ránk a következő napokban. Az idei tél eddigi legkeményebb időszaka kopogtatott be.

Ha Zsuzsanna napján megszólal a pacsirta, közel a tavasz.

No igen, de az is lehet, hogy jajveszékel, merthogy cudar idők közelítenek! Több időjárási portál előrejelzése szerint is jelentős mennyiségű csapadék fog a fejünkre zúdulni hó formájában a következő napokban. Kedden egy mediterrán ciklon érkezik a Kárpát-medencébe, mely csak csütörtök délutánra fog elvonulni. Az országos átlag szerint 15 cm hó is leeshet két nap alatt, intenzív havazásra és havas esőre kell számítanunk.

forrás: időkép.hu
forrás: időkép.hu

A hőmérséklet ezekben a napokban szorosan 0 fokhoz fog rögzülni, csak időnként lép egy-két fokot pozitív és negatív tartományba. Szombaton viszont egy roppant erős hidegfront következtében akár – 10 fokig is lezuhanhat a hőmérő higanyszála az ország egyes területein. A Dél-Dunántúlon ez valószínűleg mérsékeltebben lesz érezhető, mindenesetre készítsük elő a hólapátot, csizmát, meleg kabátot! És persze, fokozott óvatossággal közlekedjünk járdán és autóval is!

Megosztás