Bíróság elé állították, majd még aznap újra őrizetbe vették

Kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség egy 45 éves férfit, akit a tárgyalást követően egy másik bűncselekmény elkövetése miatt még aznap ismételten őrizetbe vettek.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már büntetett férfi 2021. július 25-én a hajnali órákban a nyitott kapun keresztül besurrant egy siófoki apartmanba, majd az éppen alvó sértett pénztárcájából magához vette a készpénzt. Távozása közben azonban a vádlottat számon kérték a sértett – a nyaralóhoz éppen ekkor visszaérkező – barátai, akik a járőrök helyszínre érkezéséig a vádlottat vissza is tartották.

A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, aki ellen az ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt. A Siófoki Járásbíróság a 2021. július 27-én megtartott tárgyaláson a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek kifosztás bűntettében, és vele szemben 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A próbaidőre felfüggesztett büntetése ellenére a vádlott nem sokáig volt szabadlábon, ugyanis a siófoki rendőrök már a tárgyalás napján ismételten őrizetbe vették, mivel időközben kiderült, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a kifosztást néhány órával megelőzően egy másik nyaraló teraszáról ellopott egy hordozható hangszórót.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója a 2021. július 29-én megtartott ülésen az ügyészség indítványára elrendelte férfi letartóztatását.

A fénykép a nyomozó hatóság által foganatosított helyszíni szemle során készült.
A fénykép a nyomozó hatóság által foganatosított helyszíni szemle során készült.

 

 

Megosztás