Csontjait törte a másfél éves kisfiúnak

Letartóztatták azt a férfit, aki rendszeresen bántalmazta élettársa kisgyermekét: többször ütlegelte és a babaágyba dobta, ha nem hagyta abba a sírást. A kisfiúnak több csontja is eltört, az anya hallgatott.

Felfoghatatlan, hogy mi vezet egy felnőtt férfit arra, hogy egy magatehetetlen kisbabát fizikailag bántalmazzon. Pedig úgy tűnik, nem egyszer, nem is kétszer, hanem rendszeres abúzusnak tette ki élettársa mindössze másfél éves gyermekét. A kisfiú szerencsére már jól van, felépült a bántalmazások során elszenvedett sérüléseiből és gyermekotthonban helyezték el.

Az ügy adatai szerint a 32 éves férfi 2020 májusában költözött össze élettársával, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiát. A kisgyermek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, illetve sokat sírt, amely zavarta a vádlottakat.

A férfi ezért rendszeresen bántalmazta a kisgyermeket úgy, hogy arcát, illetve testét több alkalommal nagy erővel tenyérrel megütötte, és ha a kisfiú ettől sem hallgatott el, többször is 40-50 cm magasságból a rácsos gyermekágyba dobta. A kisfiú 2020 júliusának végéig több, egyenként is súlyos sérülést – így bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést – szenvedett el. A gyerek már nem is volt képes lábra állni.

Szörnyű eseményekről mesélhetne ez a bölcső
Szörnyű eseményekről mesélhetne ez a babaágy

A történetben van még egy bűnös fél: a 21 éves anya tudott a bántalmazásokról, azonban semmit nem tett, és egy 2020 júniusában történt orvosi vizsgálat során még el is hallgatta azok keletkezési módját, ezért a kisfiú nem részesült megfelelő orvosi ellátásban.

A sérüléseket végül 2020 júliusának végén a házi gyermekorvos észlelte, és beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért az intézmény értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot.

A kaposvári nyomozók a bejelentést követően nyomban őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A Kaposvári Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfival szemben, az anyának pedig kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.

Az ügyész a vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Megosztás