Dél-Somogyban egyhavi csapadék hullott éjszaka

Csurgón egészen pontosan 37 milliméter. A meteorológiai szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki a térségünkre az erős, viharos széllökések miatt. Kedden és szerdán is fagyni fog éjszaka.

Vasárnap este kiadós esőzés kezdődött, olyannyira, hogy Somogyban és Zalában egyhavi mennyiségnek megfelelő csapadék hullott. A legtöbb Csurgón, ott 37 millimétert mértek a szakembere – írja az Időkép.

Délutánra az eső eláll, de az érkező hidegfront hatására erős széllökésekre kell számítani, olyannyira, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki az ország egy részére, köztük Somogyra is. A széllökéseken túl a hidegfront sarkvidéki eredetű, hideg levegővel érkezik, emiatt kedden és szerdán éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet.

Nagyatádon a hétfői legmagasabb nappali hőmérséklet 12 Celsius-fok körül alakul, míg éjszaka mínusz 2 fokra van kilátás. Kedden már csak 9 fokot mérhetünk napközben, éjszaka pedig még hidegebb lesz, -3 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Szerdától fokozatosan melegszik a hőmérséklet, a fagynak hűlt helye sem lesz, pénteken napközben akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála a járásban.

(Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás