Dulakodtak a sorban állók a boltban

Tettlegességig fajult két férfi vitája a sorban állásról egy siófoki élelmiszerüzletben. Kaposváron többször is rendőrt kellett hívni az egyik szupermarketben a hétvégén. Szerencsére Nagyatádon nyugalom van.

A rendőrségi tájékoztatás szerint tegnap délután egy siófoki üzletben, a sorban álláson szólalkozott össze egymással egy 48 és egy 21 éves férfi. A szóváltást tettlegesség is követte, melynek során lökdösődni és dulakodni kezdtek egymással. A nézeteltérésnek az üzlet egyik alkalmazottja, illetve az ott tartózkodó vásárlók közbeavatkozása vetett véget.

A helyszínre hívott körzeti megbízottak mindkét férfit elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A hétvégén az egyik kaposvári bevásárlóközpontban több alkalommal is rendőrt kellett hívniuk a biztonsági őröknek: fiatalok akartak ott vásárolni 9 és 12 óra között.

Mint ismert, a hétvégén életbe lépett kormányrendelet szerint az élelmiszerboltokat, drogériákat és a patikákat a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.

Egy személy- és vagyonvédelemmel foglalkozó cég vezetője azt mondta: tulajdonképpen eszköztelenek, hiszen nekik nem kötelesek a vásárlók megmutatni a személyi igazolványukat. Egyet tehetnek, ha úgy vélik, hogy egy vevő nem a számára kijelölt időpontban akar belépni egy üzletbe vagy áruházba: rendőrt hívnak.

Más külföldi példát említett: Hollandiában az üzlet bejáratánál áll egy alkalmazott, aki minden betérni szándékozó megkér, vegyen fel egyet az ott elhelyezett kosarak közül. Amikor egy férfi erre azt válaszolta, köszöni, neki nem kell, a felesége előtte már vett kosarat, akkor lépett oda a biztonsági őr, és udvariasan felvilágosította: most egy családból egyszerre csak egy ember léphet be a boltba. És ezt szépen mindenki tudomásul veszi.

Nem kell hozzá rendőr. És nincs dulakodás sem.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás