Egy hét alatt ötvennél is több ittas vezetőt igazoltattak Somogyban

Az elmúlt hét folyamán, 2023. január 30. és február 5. között számos esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél a somogyi utakon.

54 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a somogyi rendőrök a vármegye útjain egy hét alatt. Velük szemben – befolyásoltságuk függvényében – szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Kiemelik, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

A KSH előzetes adataiból kiolvasható, hogy 2022 első kilenc hónapjában összesen 41 esetben okoztak személyi sérüléssel járó balesetet az ittas sofőrök a somogyi utakon, míg egy évvel korábban az egész évben 45 ilyen eset történt.

Képünk illusztráció. Forrás: depositphotos.com
Képünk illusztráció. Forrás: depositphotos.com

Megosztás