Egyelőre zárva maradnak a templomok

A korlátozások fenntartásáról rendelkezett Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke. Azt írta: ha az országos tesztelés megnyugtatóan zárul, akkor majd fokozatosan enyhíteni lehet a helyzeten.

Frissítés: A korlátozás a nyilvános szentmisékre és egyéb szentségek kiszolgáltatására vonatkozik, a templomok továbbra is nyitva vannak, hétköznap 8-17 óráig, hétvégén 10-17 óráig be lehet térni egyéni imádságra. A félreérthetőség miatt elnézést kérünk.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május 1-jén kelt közleménye alapján, és a járvány kezdete után egyházmegyénkbe kiadott „Őrzője vagy a testvérednek” című levelem alapján, úgy rendelkezem, hogy még várjunk! – írta a megyéspüspök.

Varga László meg is indokolta döntését: paptestvérei és a rájuk bízott hívek iránti felelős szeretettől vezérelve szeretné elkerülni, hogy a templomok a fertőzés gócpontjává válhassanak, és az egyházmegye papjai valamint idős, beteg testvérei egészségét veszélyeztessék.

„Amennyiben a most kezdődő országos tesztelés megnyugtató eredménnyel zárul, akkor fokozatosan enyhíthetünk a jelenlegi helyzeten. Kérem, hogy a hatóságokkal továbbra is készségesen működjünk együtt mindenben, és tartsuk be az általuk adott általános irányelveket. Tevékeny és találékony lelkipásztori gondossággal figyeljünk egymásra, főleg segítségre szoruló, beteg és idős testvéreinkre.

Imádkozzunk továbbra is a Mindenható Istenhez a járvány elmúlásáért, és kérjük buzgón a Boldogságos Szűz Mária, Szent László király közbenjárását” – zárta sorait Varga László megyéspüspök.

 

Megosztás