Együtt karácsonyoztak, majd ellopta a tévéjüket

Távírányítóval együtt, precízen, ahogy kell. Aztán hazament a homokszentgyörgyi férfi, és elrejtette a zsákmányt a háza mögötti erdőben.

Az ügy adatai alapján egy homokszentgyörgyi lakos 2021. december 25-én délutántól ismerőseivel karácsonyozott Csokonyavisontán. Este a baráti körtől elsőként köszönt el, hogy hazainduljon, de egy hirtelen ötlettől vezérelve besurrant az ünneplő társaság egyik tagjának üresen hagyott családi házába, ahonnan a nemrég vásárolt televíziót a távirányítóval együtt hóna alá véve távozott.

Az alkalom szülte tolvaj miután hazaért, a tévét a háza mögötti erdőben rejtette el, de a lopás nem maradt sokáig titokban. A szórakoztató elektronika hiányát idő közben észlelő károsult értesítette a rendőrséget, a barcsi egyenruhások pedig még aznap este a tettes nyomára akadtak.

A házkutatás során a 29 éves férfi tettét beismerve megmutatta a rendőröknek a rejtekhelyet, akik a tévét lefoglalták. A feltételezett elkövetőt előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

 

Megosztás