Eldobta a fegyvert az orvvadász, de elkapták

Egy fára, saját kezűleg épített vadászlest, azon érték tetten a körzeti megbízottak. A 29 éves férfi a nála lévő fegyvert és fejlámpát eldobta és elfutott. Nem jutott messzire: percek alatt elkapták. Képekkel!

Még augusztusban, az esti órákban Somogyszentpál külterületén, egy vadászlesen érték tetten a férfit, aki engedély nélkül vadászott. A rendőrök intézkedés alá akarták vonni a 29 éves férfit. Ő azonban a nála lévő fegyvert és fejlámpát eldobta és elfutott. Az egyenruhások a helyi lakost a helyszíntől nem messze elfogták, és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra. Ott  orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A feltételezett elkövető részletes beismerő vallomást tett, amiben elmondta, hogy a vadászlest is saját kezűleg építette egy fára.

Az eljárás során a kirendelt fegyverszakértő megállapította, hogy az eldobott puska lőfegyvernek minősül, a tartásához engedély szükséges. Ezzel a somogyszentpáli lakos nem rendelkezett, ezért a nyomozók lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel is gyanúsítják.

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárást lefolytatta, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Megosztás