Életét vesztette egy ember a lakástűzben

Ma kora délelőtt egy somogyi lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, akik több oldalról is elkezdték oltani a lángokat, de a házban rekedt ember életét már nem tudták megmenteni. Fotókkal.

Kedden, kora délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Somogy megyei Kisbárapátiban, a Bükki utcában kigyulladt egy épület.
Tizennégy kaposvári tűzoltó négy járművel vonult a helyszínre, ahol egy tizenkét négyzetméteres lakóház égett teljes terjedelmében. A tűzoltók több oldalról kezdték oltani a lángokat. Az egy helyiségből álló épületben ruhaneműk és bútorok voltak felhalmozva, egy ember a tűzben életét vesztette.

A tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

A hasonló tragédiák elkerülése érdekében fontos a katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, hogy ne halmozzunk fel lakásunkban felesleges, éghető anyagokat. Mint írták, a lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Érdemes otthonra egy füstérzékelőt venni és egy porral oltó tűzoltó készüléket is készenlétben tartani, amellyel az otthonunkban keletkező tüzek biztonságosan elolthatók.

Megosztás