Elhunyt a Dráva védelmezője, Toldi Miklós

Váratlan körülmények között csütörtökön hunyt el a híres környezetvédő. Munkássága nyomán mindeddig megmenekült a Dráva gazdag élővilága a horvát állam vízerőmű-építési terveitől.

Értesüléseink szerint szívbetegség okozta a híres viperakutató, természetfotós és környezetvédő halálát a múlt héten. Toldi Miklós a Dráva Szövetség elnökeként elkötelezetten óvta a Dráva és Mura folyók, valamint a Kis-Balaton gazdag élővilágát és természeti kincseit.

Egyebek között az ő 20 éves munkássága nyomán mindeddig több vízerőmű építtetését sikerült megállítani, melyeket Horvátország a Dráva magyar határ menti szakaszán létesített volna. Miklós és a szövetség ez ügyben tett intézkedéseiről több ízben is beszámolt az Atádhír.

Miklós elkötelezettségét mutatta, hogy saját Facebook profiljában munkahelyének nem egy szervezetet jelölt meg, hanem nemes egyszerűséggel csak egy mondatot írt „védem a természetet.” Oldalán rengetegen fejezték ki részvétüket. Nagylelkű volt, és a jókedv sosem hagyta el. Halála nagy veszteség a Dráva és a természet védelmezőinek.

Megosztás