Elindul a Speedmarathon: szerdán egész nap gyorshajtókra vadásznak a rendőrök

Minden trafit bevet a rendőrség: szerdán 6 órától egészen éjfélig valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.

Indul a Speedmarathon: az ellenőrzés ideje alatt, 2019. április 3-án 6 órától 2019. április 4-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz – közölte korábban a rendőrség. Az elsődleges célon túl a rendőrök a más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A rendőrség kérte a lakosság javaslatait az ellenőrzési helyek kijelöléséhez. A jelzések alapján jelölték ki ezeket a helyszíneket és időpontokat. 

A Speedmarathon ötletét nyolc évvel ezelőtt a német Észak-Rajna-Vestfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt is a közösség embereit kérték fel, hogy szavazzanak azokra a helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Az ittasan balesetet okozók 66 százaléka autós, a második helyen tíz százalékkal a kerékpárosok állnak. A balesetek mindössze nyolc százalékát okozzák teherautó – és buszvezetők.

Fontos tudni: a gyorshajtás az egyik legfontosabb tényezője a halálos baleseteknek!

 

A somogy megyei helyszínek megtalálhatóak itt!

Megosztás