Elítélték a férfit, aki megkötözte és az esőbe kizárta élettársát

3 év 6 hónapot kapott az a kaposvári férfi, aki tavaly májusban előbb bántalmazta élettársát, majd a kezeit megkötözte kidobta őt a lakásból. Az ügyész súlyosításért fellebbezett.

 

A bíróságon megállapított tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett 2019 áprilisától élettársi kapcsolatban éltek egymással Kaposváron egy, a vádlott által lakhatás céljából földbe vájt, alapvető higiéniai körülményeket nélkülöző helyiségben. A sértett könnyen befolyásolható személy, aki a vádlottra felnézett, és engedelmeskedett neki. 

A férfi 2019. május 6-án bántalmazta élettársát, majd a kezeit megkötözte, és a kezénél fogva kihúzta a ház elé, ezt követően kizárta őt. A sértett nőt magára hagyta a hűvös, esős időjárásban, aki ezt követően a további bántalmazástól tartva hiányos öltözetben elmenekült. Egy, a közeli erdő közelében élő személytől kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.  

A Kaposvári Járásbíróság személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés vétsége miatt állapította meg egy 28 éves kaposvári férfi felelősségét, és 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség viselésére.

Az elsőfokú bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 nap gondolkodási időt kért, így a döntés nem jogerős.

 

 

 

 

Megosztás