Elkészült a Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítése

Elkészült a „Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítése” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00019 azonosítószámú projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében. (x)

A projekt 38 146 463 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg.

Alig 1 éves kivitelezési idő alatt Segesd Község Önkormányzata megoldotta a polgármesteri hivatalának energetikai korszerűsítését.

Tervszerű, jól összehangolt munkára, precíz teljesítésre és átgondolt koordinációra volt szükség ahhoz, hogy az Európai Unió és a magyar költségvetés 38,1 millió forintos támogatását a szűkre szabott határidőre megfelelően használják fel. 

Segesd Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő építmény magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházásokat valósít meg. A projekt megvalósításával nagymértékű megtakarítás érhető el, ezáltal a települési önkormányzat egyéb más fontos területekre tud pénzeket átcsoportosítani – például szociális ellátásokra, munkahelyteremtésre, közösségi fejlesztésekre.

A projekt megvalósulásának eredményeképpen az épület fosszilis energiaszükséglete jelentősen csökken. Ezen túl csökken a széndioxid (13,62 t), valamint az egyéb üvegházhatású káros gázok és por kibocsátás. Az üzemeltetését Segesd Község Önkormányzata látja el.

A projekt keretében az önkormányzati hivatali épület födémszigetelését, nyílászáróinak cseréjét, 7 kW napelemes rendszer telepítését, valamint a projektarányos akadélymentesítését végeztük el. A projekt megvalósítása eredményeként jelentősen csökken az épület fenntartási költsége, miközben mind az ott tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület élettartama jelentősen növekszik.

A munkák befejeződtek, így az ősz napjaiban már a megújult épületben dolgozhatnak a hivatal munkatársai.

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítése című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00019 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból származó bruttó 38 146 463  Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

További információ: https://segesd.hu/

(Szponzorált tartalom.)

Megosztás