Fejbe lőtte az apját Szulokon, mert szerinte ő volt az antikrisztus

Fejlövéssel végzett apjával egy 18 éves férfi Szulok külterületén, a feltételezett elkövetőt a Terrorelhárítási Központ közreműködésével Budapesten fogták el – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap.

Szijártó István ezredes, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes hosszú pályafutása egyik legszörnyűbb esetének nevezte a történteket. Az ügy részleteiről tartott sajtótájékoztatóról a honlapon közzétett videóban elmondta, hogy L. Martin közvetlen közelről, vadászként dolgozó apja fegyverével akkor követte el tettét, amikor az áldozat egy német vendégvadász által elejtett vaddisznót zsigerelt ki.
A fiatalember a bűncselekményről hangfelvételt készített a telefonjával.
A feltételezett elkövető a gyilkosság után a Dráva partján időzött, később visszatért a helyszínre, hogy eltüntesse a nyomokat, ágakkal és avarral fedje be a holttestet, végül az apja otthonából elhozott további két fegyverrel és mintegy 300 lőszerrel Budapestre utazott, ahol egy szállodában vett ki szobát.
A férfi az elfogása után részletes, feltáró beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy

olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja – a megtestesült gonosz, az antikrisztus – megakadályozott volna.

Az elkövetőt emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vették, az eljárásba elmeorvos szakértőt vonnak be.

Megosztás