Fejszével ütötte halántékon a lakótársát

A sértett ettől összeesett, de a somogyi férfi nem hagyta abba a bántalmazást, a földön fekvő sértettet többször megütötte. Az ügyészség négy év börtön kiszabását kezdeményezte, ám az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Emiatt a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik annak a férfinak az eljárása, aki az élettársával, illetve a sértettel élt egy fedél alatt, és a lakótársát azért ütötte a fejsze fokával fejen, mert az napközben elhasználta a tűzifát, amire a vádlott élettársa nyomatékosan fel is hívta a vádlott a figyelmet.

Az eset még 2022 júniusában történt. A sértett igyekezett ugyan pótolni a korábban elhasznált tűzifát, és éppen azt hasogatta az udvaron, de a vádlottat ez nem hatotta meg. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a vádlott felvette a félretett fejszét, és először a fejsze fokával halántékon ütötte, majd a földön tovább bántalmazta a sértettet, aki emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek, és 4 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a védelem enyhítés iránt, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva a másodfokú eljárásban a vádlottra hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás